Back to Question Center
0

Tämä Ad World tai miten kuluttajat rakastavat sinua - Marktistrategiat Semalt Expertiltä

1 answers:

Nykyinen elämme maailma on mainos, mainos maailma. Ilman mainoksia ei tarvita sellaisia ​​asioita kuin televisio, radio tai sosiaalinen media. On sanomattakin selvää, että meidän pitäisi joutua maksamaan enemmän tarvitsemammesa asioista. 86% väestöstä uskoo, että mainokset ovat tarpeen ilmaisen ilmaisen sisällön ilmaisemiseksi verkossa. Se ei kuitenkaan anna markkinoijille oikeutta ärsyttää meitä mainoksilla. Seuraavassa on Oliver Kingin Semalt asiantuntijan neljä strategiaa, jotka voivat todella auttaa kuluttajia.

Tee se henkilökohtaiseksi

Mikään ei häiritse potentiaalisia asiakkaita kuin häiritsevä myyjä, joka yrittää pakottaa sinut ostamaan tämän tai kyseisen tuotteen lainaksi. Se on valtava kääntö ja erittäin tehoton, kun se tulee muuntamiseen. Kuluttajat voivat virittää sinut tai ottaa huomioon ärsyttävän käyttäytymisesi ja sitoutua olemaan koskaan tekemisissä kanssasi tai tuottamastasi tuotemerkkiin.

Sosiaalinen maisema on nyt ottamassa entistä kuluttajamaisemman lähestymistavan, mikä on digitaalisen markkinoinnin strategia. Kuluttajia on kohdeltava tavalla, jota he haluavat hoitaa. Ainoa tapa, jolla he voivat saavuttaa tämän, on, jos he käyttävät sosiaalista seurantaa ja analytiikkaa..Nämä auttavat tunnistamaan kuluttajien näkemyksiä, jotta markkinoijat voivat kohdistaa heidät, jos he osallistuvat aitoihin keskusteluihin heidän kanssaan. Optimoimalla nämä liiketoiminnan näkökohdat markkinoija pystyy parantamaan SEO-ponnistelujaan.

Tee se merkitykselliseksi

Sikäli kuin personointi on tärkeä, ei ole mahdollista tietää, kuka luettelee tietyn postin, milloin hän käyttää sitä ja muita asioita, joista he voivat olla kiinnostuneita. Kotimainen verkko auttaa tarjoamalla suosituksia sisältöön, jota kuluttajat seurata. Markkinoijat pitäisi tietää, että suositusten on oltava merkityksellisiä lukijan maun ja mieltymysten kannalta. Jos niissä on linkkejä viestiin, jotka liittyvät siihen, mitä lukijat ovat kiinnostuneita, mutta muuten ei olisi löytynyt, sivusto tulee luotettava ja arvostettu resurssi, joka on hyvä SEO: lle. Tuloksena on, että kustantaja ylläpitää suuria tuloja samanaikaisesti antamalla kuluttajille mieleenpainuvia sisältöä löytämiskokemuksia, jotka pitävät heidät tulevan takaisin enemmän.

Tee se ajoissa

Digitaalisessa markkinoinnissa kuluttajat ovat ikävämpiä:

  • Kupongit, jotka sylittävät ostamaansa tavaraa, koska ne ovat hyödyttömiä kenelle tahansa, jolla on vain vähän tilaa tai rahaa varastossa ennen sen päättymistä.
  • Toistuvat mainokset Facebookissa jo ostetuista tavaroista tai palveluista.
  • Sähköposti-tilauslaatikot, jotka tulevat näkyviin heti kun heidän sisältöään löytyy.

Markkinoijien on käytettävä digitaalista markkinointia tavalla, joka pitää kuluttajat uskollisina heille. Mainitut häiriöt saattavat tuntua pieniltä, ​​mutta pienet asiat saavat lisää. Koska rajoittamattomia lähteitä asioista, jotka liittyvät siihen, mitä he haluavat, älä anna heille syytä olla valitsematta myytävää tuotemerkkiä. Asiakkaiden palautteen ja sosiaalisen median arvioinneilla on huolehdittava siitä, että kaikki palvelut mukautetaan heidän tarpeisiinsa.

Tee se suhteessa

Viimeinen mutta ei vähäisimpänä vinkki on luoda sisältöä, joka koskettaa suhteellisia ihmisten tunteita. Tunteet ovat suuri motivaattori. Jotkut kuluttajat saattavat valehdella siitä, kuinka henkisesti manipuloiva mainos on, mutta he eivät koskaan koskaan unohda sitä tulevaisuudessa Source .

November 29, 2017