Back to Question Center
0

Semalt Expert, miten estää viittauksen roskapostia vahingoittamasta Web Analyticsia

1 answers:

Web-analytiikka on kriittinen, koska se auttaa mittaamaan sivuston toimintaa. Universal Analyticsilla on enemmän toimintoja kuin vanhan Google Analyticsin ja käyttäjien tulisi ottaa UA käyttöön entistä enemmän. UA: n haittapuolena on kuitenkin se, että se saa paljon viitteitä roskapostilta. Se ei kuitenkaan ole riittävä syy olla päivittämättä siihen. Jos joku ei pysäytä roskapostia, se voi vaikuttaa vakavasti analytiikkaan, erityisesti pk-yrityksiin. Lisa Mitchell, Semaltin asiakastyön menestyspäällikkö kertoo kuinka voit poistaa tämän ärsyttävän roskapostin.

Viittaavan roskapostin

Viittauksen roskapostia pidetään muissa kuin ihmisen vierailuissa, jotka näkyvät analyysikertomuksessa. Tutustu kaikkiin viittausverkostoon avaamalla Google Analytics -raportin ja valitsemalla Kaikki-liikenne Hankinta-välilehdestä. Viittausliikenne on seurausta robottien ja hämähäkkien, jotka indeksoivat sivuston, tai robotit, jotka lähettävät koodeja UA: lle luodakseen lokit olemattomalle vierailulle.

Miksi tämä on ongelma ja miksi sinun pitäisi huolehtia

Viittausriskit heittävät ylimääräisiä vierailuja sivustoon, joita ei tapahdu. Tuloksena on, että se sekoittuu analyysitietoihin ja luo väärän kuvan sivuston suorituskyvystä. Se johtaa korkeisiin poistumisprosentteihin ja alhaiseen tulosprosenttiin.

Mikä on asia ja miksi he tekevät tämän?

Viittauksen roskapostin kohde on saada tuntemattomia ihmisiä tutustumaan lähdekohtaan. Kun nämä URL-osoitteet näkyvät Analytics-raportissa, ne kohdistavat omistajan uteliaisuuteen tietääkseen, mikä tämä sisältö on, joka tuottaa niin paljon liikennettä. Ei pitäisi koskaan käydä sivustossa, jota he eivät tunnista. Sivustot ovat suhteellisen vaarattomia, koska he vain haluavat saada orgaanista liikennettä ja tehostaa hakuehtojaan. Mutta sitten, aivan kuten minkä tahansa muun roskapostin, he voisivat yhdistää takaisin haitalliselle sivustolle, minkä vuoksi joudutaan välttämään niitä kokonaisuudessaan..

Viittaavan roskapostin tyypit

Ennen kuin yrität lopettaa viittauksen roskapostin, sinun on ymmärrettävä erilaiset lomakkeet. Ne ovat pääasiassa kaksi: sivustossa vierailevat indeksoijat ja robotit, jotka lähettävät vain haamukuvia. Koska ne toimivat eri tavoin, käsitellä niitä sellaisinaan.

Indeksoijat

He peittävät itsensä oikeutetuiksi verkkosivuiksi ja noudattavat linkkejä sivuston indeksointiin. Ne tulevat enimmäkseen ohjelmien muodossa ja yrittävät vierailla sivuilla. Oikeutetut indeksoijat löytävät tietoja, jotka helpottavat verkon käyttöä. Shady indeksoijat indeksoivat verkon vain niin, että he jättävät URL-osoitteensa niin, että he saavat sivulleen linkin. Estä ne käyttämällä .httaccess-tiedostoa tai määritä mukautettu suodatin Google Analyticsissa.

Ghost Referrers

Nämä ovat myös ohjelmia, mutta ne eroavat indeksoijista niiden tapaan. Universal Analyticsissa on mittausprotokolla, joka mahdollistaa offline-toiminnan mittaamisen ja seurannan. Jotkut haitallisen tarkoituksen omaavat henkilöt hyödyntävät tätä ja lähettävät satunnaisia ​​tietoja Google Analytics-tunnisteisiin. He heittävät mahdollisimman paljon tietoja, jotta he voivat kasvattaa mahdollisuuksia saada osuma. Jos he saavat osuman, hän kirjaa vierailuksi ja sisältää viittauslähteen sen varmistamiseksi, että jotkut ihmiset seuraavat lähdettä takaisin viittauspaikalle.

Ghost-tapahtumat

uusista robotteista lähetetään nyt Analytics-tapahtuman tiedot. Jos haluat nähdä Ghost-tapahtumien näyttämisen, avaa käyttäytymistilaisuuksia ja siirry ylätapahtumaraporttiin. Se on yritys houkutella aloittelevien analyysikäyttäjien käydä sivustossaan.

Taistelu viittaus roskapostista

.htaccess-tiedostonmuokkaus ei toimi Ghost Referrals- ja Ghost-tapahtumien yhteydessä. Suodata nämä verkkotunnukset käyttämällä mukautettuja suodattimia tai mukautettuja segmenttejä Google Analyticsissa.

Suodattimet Ghost Referrers

Keskitymme siihen, että haamun viittaajat eivät tiedä mitä verkkosivuilla on kyse. Isäntänimi on se, mitä kävijä käyttää päästäkseen sivustoon..Sivuston isäntänimeä koskeva versio näkyy Google Analytics -raportissa. Haamun viittaajat kuitenkin listataan (ei asetettu) tai verkkosivuston nimen. Etsi kaikkien isäntänimien luettelo asettamalla kahden vuoden ajanjakso, napsauta sitten Teknologia ja sitten Verkko. Ensisijaisen ulottuvuuden pitäisi olla isäntänimi. Se palauttaa tulokset kaikista sivuston vierailijoista kahden viime vuoden aikana.

Suodattimen asettaminen

Aseta luettelo kaikista palvelimista, jotka haluat sallia. Avaa sitten Google Analytics, pistä Admin-osio ja valitse Näytä-kohdassa Suodattimet. Luo uusi suodatin ja anna sille uusi nimi, kuten "Valid Hosts" ja Suodatintyyppi, jätä se Custom. Valitse Sisällytä ja valitse isäntänimi Filter-kentässä. Anna kaikki kelvolliset isännät, jotka erottavat kukin pystysuoralla palkilla. Tallenna suodatin ja jätä "Case Sensitive" -valintaruutu tyhjäksi.

Kun teet kaiken tämän, varmista, että sinulla on erillinen suodatin "Test" -näkymänä lähdetietojen kanssa ja vertailutarkoituksiin.

Suodattimet indeksoija

Lisää indeksointilistat luetteloon, jonka haluat poistaa. Se noudattaa samaa menettelyä kuin Ghost Referrers. Ainoa ero on, että "Sisällytä" -kohdan sijaan valitse Kampanjamuodon sulkeminen Suodatin-arkistoon. Syötä indeksointiryhmä, joka erottaa ne pystysuoralla palkilla.

Indeksoijien tunnistaminen

He tallentavat omia istuntojaan 100%: n poistumisprosentilla ja yhden sivun istunnossa. Ne näyttävät 100% uusista käyttäjistä.

Suodattimet vs. segmentit

Suodattimet pitävät muita tietoja täysin tuohon näkemykseen. Se toimii vain luomispäivästä tulevaisuuteen. Vanhojen tietojen analysointi edellyttää segmenttien käyttöä Source .

November 29, 2017