Back to Question Center
0

Haitalliset Botit - Semalt tarjoaa vihjeitä Kuinka ratkaista ongelma

1 answers:

Alexander Peresunko Semalt Customer Success Manager toteaa, että digitaalinen muutos on muuttanut voimakkaasti tapaa, jolla hoidamme liiketoimintamme ja elämäntapamme. Älypuhelimen ja kannettavan tietokoneen teknologian sekä maailmanlaajuisen Internet-penetraation ansiosta yli 3 miljardia ihmistä käyttää internetiä vain keskustelemaan ystäviensä kanssa. Lisäksi verkkokaupat ja lentoliput ovat olleet olennainen osa modernia elämää.

Automaattiset internet-ohjelmat

Automatisoidut Internet-ohjelmat, joita kutsutaan myös botiksi, luotiin eri syistä. Jotkut niistä ovat hyviä, kun taas muut ovat huonoja. Hyviä ovat sosiaalisen median botit, hakukone robotteja, aggregatoripotit ja muut. Hakkerit ovat luoneet haitallisia tai huonoja robotteja varastamaan henkilökohtaisia ​​tietojasi ja suorittamaan automatisoituja tehtäviä tietokoneellesi.

Väärennetyt rekisteröinnit

Jotkut toiminnastaan ​​luovat väärennettyjä rekisteröintejä, keräävät henkilökohtaisia ​​tietoja, kaapataan sisältöä, tuotteita ja hintoja, luodaan sotku sinulle varaamalla ja myymällä lippuja verkossa ja niin edelleen. Tällaiset kauhistuttavat toimet ovat loputtomia, ja ne on estettävä kaikin keinoin..Jos esimerkiksi käytät verkkoliiketoimintaa, olet todennäköisesti vahingoittaa verkkosivustoasi, jos hyökkäävät jatkuvasti huonoja robotteja. Hakkerit ja kilpailijat voidaan estää estämällä niiden IP-osoitteet.

Palvelinlokien analysointi

Apache-, NGINX- ja ISS-palvelinlokit voidaan analysoida manuaalisesti, jotta löydettäisiin haitalliset toiminnot ja web-sivujen robotteja. Joka kerta, loki viedään laskentataulukkoon, sinun on luotava sarakkeet tunnistamaan IP-osoite ja käyttäjäagentti. Kun olet määrittänyt molemmat, olisi helppo estää ne yksi kerrallaan. Vaihtoehtoisesti voit eristää nämä IP-osoitteet ja estää ne verkkoselaimistasi, etenkin palomuurista. Se on työläs prosessi ja se voi kuluttaa useita tunteja, mutta tulokset ovat uskomattomia ja odottamattomia.

Näyttö CAPTCHA

Näytä CAPTCHA kummallekin robotteille ja todellisille ihmisille, jotta sivustosi suojataan hakkereilta. Se on yksi yleisimmistä ja yllättävistä käytännöistä estää huonoja robotteja ja robotteja kaikilla asiaankuuluvilla sivuillasi. CAPTCHA tulee näyttää kaikille ihmisille tai botille, jotka vierailevat verkkosivustossasi ilman lupaasi.

Robots.txt

Se on yksi suurimmista virheistä, joita eri ylläpitäjät tekevät, asettaa robots.txt: n estämään URL-osoitteet uskomalla, että indeksoijat ja robotteja, hyviä tai huonoja, eivät poikenneet sivujensa kautta. Ei ole väärin sanoa, että tämä menetelmä vie paljon aikaa, mutta tulokset ovat aina suuria. Voit päästä eroon botista muuttamalla tekstitiedostojen asetuksia. Lyhyesti sanottuna robots.txt-tiedostoa on parannettava lopettaaksesi kaavin varastamasta verkkosisältöäsi ja artikkeleitasi Source .

November 29, 2017