Onko sinulla vastaus ongelman ratkaisemiseen? Kun henkilökunta tulee sinulle ja jakaa ongelman, onko oikea asia hypätä välittömästi mieleen ja ulos suustasi?

Maui Mastermind on työskennellyt viimeisen vuosikymmenen aikana, ja vastaus molempiin kysymyksiin on kyllä.

Haluan jakaa jotain, joka on sekä inhimillistä että ehkä vaikea niellä: yrityksesi ongelmat ratkaistaan ​​voi olla yksi kasvun rajoittavista tekijöistä.

Ottakaa tapaus Simon, joka on monimiljoonan dollarin vähittäismyyntiliiketoiminnan omistaja Kaliforniassa. Sasha on pitkään yritysvalmennusyritys ja yritysomistaja, joka on rakentanut syvällisen alan tietämyksen ongelmista liiketoiminnassaan.

Joten kun tiimin jäsen saapuu hänelle asiakasasiakkaan kanssa, hän ratkaisee sen - information security risk assessment in portland. Kun tuotantoryhmä tulee hänelle haasteella, hän ratkaisee sen. Kun myyntitiimin jäsen saapuu haasteeseen, hän ratkaisee sen.

Ja ratkaisemalla kaikki nämä asiat, hän todella heikentää hänen liiketoimintaansa.

Sen sijaan haluan, että työntäisitte itsenne käyttää näitä tilanteita koulutusmahdollisuuksina valmentaa ja kasvattaa ihmisiä.

"Jos edes, " Jos tämä päätös oli 100% sinulle, niin mitä sinun pitäisi tehdä täällä? olisitko päättänyt? "

Vuosien ajan minulla oli edes nämä kaksi kysymystä kirjoitettu 3x5-indeksikortille, jonka nauhoitti minun pöytätelineeni.

Tämä on se, että se työntää tiimisi töihin ratkaisemaan omat ongelmansa. Jos heidän ratkaisunsa on vankka, vaikka se eroaa omasta, anna heidän omistaa sen sanomalla jotain, "No, mielestäni ratkaisusi on vankka. Kerro, miten se toimii, kun laitat sen toiminta ".

Jos luulet, että heidän ajatuksensa on kaukana perusta, valmentaja heitä löytämään paremman ratkaisun.

Kysy, "Miksi olet sitä mieltä, että tämä on oikea ratkaisu? Mikä on oikea syy tähän tilanteeseen? [muuttuja, jota he eivät näe] tekijä tähän päätökseen? " Jne

Onko tämä vie enemmän aikaa? Tietysti. Onko tämä vähemmän emotionaalisesti tyydyttävää sinulle? Joo. Mutta onko se henkisesti palkitsevampi henkilökunnalle? Joo. Tekee näin kasvaa ja kehittää henkilökuntaa, jotta he pystyisivät yhä enemmän kykymään ajan myötä? Sinä veto.

Seuraavassa on muutamia nopeampia ajatuksia, joiden avulla voit paremmin kasvattaa joukkueesi vain hyppäämällä ja ratkaisemalla heidän ongelmiaan.

  • Tämä antaa sinulle suuria todellisia koulutusmahdollisuuksia, jotka ovat henkilökohtaisesti mielekkäitä henkilöstölle. (Ajattele, mitä sinun pitäisi maksaa harjoittelulaitokselle luodaksesi roolipelin kuten haaste, jonka voit saada valmentamaan joukkueen jäsentä!)
  • Jos haaste kääntyy uudestaan ​​ja uudestaan, pelkästään tulipalon sijasta, työskentele tiimijäsenesi kanssa nähdäksesi, miten voit estää sen tapahtumasta uudelleen tai ainakin vähentää sen esiintymistiheyttä tai kertoimia. Voisitko tarkentaa järjestelmääsi? Parempi kouluttaa muita tiimin jäseniä? Yksinkertaista työnkulkua? Erottakaa askelmat? Jne. Loppujen lopuksi, kuinka paremmin voidaan osoittaa kunnioitusta, jotta näet tiimisi jäsenet älykkäämpinä, kykenevinä ja pätevinä ihmisinä, jotka pystyvät ratkaisemaan haasteita, joskus hieman valmennuksessa.

Onnea, jonka avulla tiimisi kasvaa ja edistää entistä enemmän liiketoimintaa.

Jos nautitte ideoistani, jonka vuoksi olen jakanut, kehotan teitä lataamaan maksuttoman kopion uusimmasta kirjastani, Rakenna yritys, ei työn . Klikkaa tästä saadaksesi täydelliset tiedot ja saat ilmaisen kopion.