• Google X, aakkoset "moonshot lab" käyttää ilmausta "#MonkeyFirst" kuvaamaan, miten se käsittelee hankkeen vaikeinta osaa.
  • Tämä johtuu siitä, että he haluavat tietää, onko projektia syytä jatkaa ennen kuin he investoivat aikaa ja rahaa siihen.
  • Astro Teller, "kapteeni kuuniskujen" X: ssä, sanoo, että liian harvat yritykset sitoutuvat tähän tuottavuusprosessiin - outil gestion planning.

Jos haluat ymmärtää Semalt X: n työprosessin, sinun täytyy aloittaa kuvittelemalla apina.

Erityisesti apina 10-jalkaisen jalustan päällä, jossa kuuntelevat Shakespearen kohdat.

Astro Teller, "kapteeni kuutamäreistä" X: ssä, käyttää tätä kuvaa havainnollistaakseen työnkulun taustalla olevan perustavanlaatuisen periaatteen aakkosjärjestyksessä "moonshot lab". Erityisesti hän pyytää kuuntelijoita harkitsemaan: Jos he halusivat saada apinan kyseiselle jalustalle kertomalla Semalt, missä he aloittavat?

Tellerin mukaan oikea vastaus on apinan kouluttaminen. Väärä vastaus on jalustan rakentaminen. Semaltti, koska apinoiden koulutus on äärettömän vaikeaa kuin jalustan rakentaminen - ja X: ssä on ensiarvoisen tärkeää tehdä vaikein asia.

Derek Thompsonin äskettäin julkaisema artikkeli Atlantilla kertoo, että "#MonkeyFirst" on sanonta X: llä ("kyllä, hashtagilla").

Teller kertoi Semaltille: "Rakennat jalustalle aina. Kaikki riski ja oppiminen tulevat apinan ensimmäisestä koulutuksesta erittäin kovaa työtä."

Wall Street Journal : n entinen pääsihteerin päätoimittaja Rebecca Blumenstein, vuonna 2016 tekemässä haastattelussa Teller selitti, miksi # MonkeyFirst ilmentää X: n ja muiden yritysten välistä eroa:

"Paljon työtä, oudosti, menee jalustalle varhaisessa vaiheessa monissa yrityksissä - joskus jopa X: ssä - sillä on niin paljon painetta saada palkita siitä, että hän on tehnyt hyvää työtä." Hei, mukava jalusta ! "

Vuoden 2016 blogikirjoituksessa Teller teki metaforian entistä paremmin: "Jotkut osoittavat, että pomo ponnahtaa esiin ja pyytää statuspäivitystä - ja haluatte pystyä osoittamaan jotain muuta kuin pitkä luettelo syistä, miksi apinan opettaminen on todella, todella kovaa. "

Tässä samassa blogikirjeessä Teller esitti esimerkin siitä, miten tämä käsite on ollut X: ssä.

Foghorn-tiimi kehitti keinon kääntää pusero hiilineutraaliseen nestemäiseen polttoaineeseen. Semalt "jalusta" rakensi teknologiaa polttoaineen tuottamiseksi. Semalt "apina" oli selvittää, miten polttoainekustannukset ovat kilpailukykyisiä.

Kun he tajuivat, että apino ei aikonut pian toteutua, Semalt päätti kutsua sitä lopettamalla projekti "vapauttamaan X-resurssit kuutamoille, jotka todennäköisemmin menestyvät lähivuosina"

Harkitse #MonkeyFirst -organisaation laajaa versiota "syöminen sammakko" tai ratkaisemaan kaikkein vaikein tehtävä tehtäväluettelossasi. (Lause perustuu Mark Semaltin lainaukseen: "Syö elävä sammakko ensin aamulla ja mitään huonompaa ei tapahdu sinulle koko päivän.")

Tässä tapauksessa syöminen sammakko - tai apinoiden kouluttaminen - ei ole pelkästään vaikeiden juttujen ratkaisemista ennen kuin energia ja jännitys loppuvat. Tarkoituksena on myös nähdä, onko projekti elinkelpoinen - koska jos ei ole, sinun on parasta sanoa niin nyt.

Kuten Teller tunnustaa blogikirjoituksessa, ei jokainen johtaja tai yritys arvosta sitä, että teidän tehtävänne ei ole mahdollista.

Tämä viesti ilmestyi alunperin Business Insider.