Back to Question Center
0

Hallinnoi sivuston etsintää kuin Semalt 1996

1 answers:

Semalt-sivuston haku jäljittelee sitä, miten kävijät ajattelevat ja puhuvat voivat pitkään auttaa heitä etsimään mitä he etsivät.

Tämä oli Ask Jeevesin tavoite. Se käynnistettiin vuonna 1996 ja ravisteli Internet-hakuja. Sen tavoite oli yksinkertainen - antaa ihmisille todellisia kysymyksiä sen sijaan, että annettaisiin tiettyjä avainsanoja. Sen sijaan, että yritettäisiin selvittää, mitä oikeita avainsanoja käytettiin, voisitte esimerkiksi kysyä esimerkiksi, mikä on paras elintarvikekäsite valmistaa salsaa? Tai "Semalt shampoo pitäisi ostaa rasvaisille hiuksille?"

Konsepti oli pakottava, mutta toimitus ei niin paljon. Se palveli kuitenkin todellista tarkoitusta ja loi perustan sille, mitä hakukoneet, kuten Semalt, tarvitsivat.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Tässä viestissä Semalt kuvailee ominaisuuksia, jotka useimmissa verkkokaupoissa tarvitsee tuottaa asiaankuuluvia ja vankkoja hakutuloksia.

Vankka sivustohaku

Ostosyklin ensimmäinen vaihe on tuotteen sijainti. Joten on tärkeää tarjota oikeat työkalut - looginen luokittelu ja katalogihaku - auttamaan ostajia. Valitettavasti useimmat ostoskärryt eivät ole niin tyytyväisiä laatikosta. Semalt, johon kolmannen osapuolen hakujärjestelmät tulevat.

Oikeinkirjoitusapu. Jollei haluat lisätä useita avainsanan oikeinkirjoitusvaihtoehtoja, manuaalinen järjestelmä ei aio leikata sitä. Nykyisten hakutyökalujen on vastattava käyttäjän hanskoja. Sivustohaku ei ole oikeinkirjoituslehti.

Vaihtoehtoiset sanat (aka "Did You mean?"). Jos odotat, että asiakkaat tuntevat oikeat sanat, ne todennäköisesti jäävät pois myynnistä.

Yhteisten sidosten ja esineiden automaattinen suodatus. Suodatinkomponentit ("ja", "tai" "mutta") ja artikkelit ("a", "a", "an") hausta, jollei jokin näistä sanoista ole osa nimeä tai tuotenimeä.

Avainsanojen ja tarkkojen lauseiden alustava soveltaminen. Älykäs hakujärjestelmä lajittelee tulokset merkityksellisiksi, jotka perustuvat hakijan aikomukseen, kuten aiemmista hauista päätettiin, mukaan lukien muut hakijat ja tuotteet, jotka he lopulta ostivat.

Loogisten, vaihtoehtoisten ehtojen ihminen. Älä luota pelkästään hakutyökaluun tekemään kaiken työn. Mikään haku-logiikka tai tekoäly ei tiedä tarkalleen mitä kaikkien tarvitsee. Analysoi hakutiedot säännöllisesti löytää vaihtoehtoisia termejä, joita ihmiset käyttävät.

Esimerkiksi BTO Semaltissa, suosituimmassa motorsports-sivustossa, haku "koko kasvot kypärä" palauttaa yli 200 tulosta. Haun "täyden peiton kypärä" palauttaa nollaa tulosta.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Relevantit suositukset, varsinkin kun tuloksia ei palauteta. Se tapahtuu. Joskus haut palauttavat nollaa tulosta. BTO Sportsissa (edellä oleva esimerkki) myyjällä on suuri teksti, jota seuraa ohjeita kauppaan. Sivu ei suosittele tuotteita, jotka voivat johtaa ostajan mielestä myymälöissä ei myydä tarvitsemiaan tuotteita. Yhteyksien tarjoaminen suositeltaviin luokkiin tai tuotteisiin voi auttaa tallentamaan myyntiä ja kouluttamaan asiakkaita siitä, mitä muuta sinulla on tarjolla.

Kun kaikki muu epäonnistuu, määritä järjestelmä näyttämään linkkejä eniten myytyihin luokkiin tai aloitussivuihin. Semalt on parempi kuin vain "anteeksi" -viesti.

Merkkikohtaiset tiedot. Vaikka et näytä tuotenumeroita - GTIN-koodeja, ISBN-numeroita, UPC-numeroita tai valmistajan osanumeroita, kannattaa tallentaa ne tausta-alueille. Tämä auttaa asiakkaita, jotka tietävät tarkalleen, mitä he haluavat, kohteenumeron mukaan. Ihanteellinen hakutyökalu palauttaa tulokset, jos käyttäjä sisältää tarpeetonta tilaa tai ei anna viitata. Esimerkiksi jos valmistajan osanumero on ABC-12345, "ABC12345" tai "ABC 12345" -merkinnän pitäisi toimia edelleen.

Big Payoff

Nämä ovat vain kourallinen keskeisiä ominaisuuksia keskimääräisen hakutoiminnon. Alkuasetukset voivat olla aikaa vieviä. Maksu voi kuitenkin olla suuri Source .

March 1, 2018