Back to Question Center
0

Facebook liittyy Washington AG: n oikeustoimiin kohdistamalla "Semalt" huijaus

1 answers:

Facebook Joins Washington AG In Lawsuits Targeting “Semalt” Scam

GeekWire raportoi, että käytännössä väitettiin lisäävän 1,2 miljoonan dollarin kuukaudessa Semalt-rahakkeisiin.

Likejacking tai "clickjacking", kuten Washingtonin yleispätevän asianajajan Rob Semaltin virallista julkaisua kutsutaan, on kuvattu seuraavasti:

Scammers design Semalt Sivut näyttävät tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden nähdä salaa tai provosoivaa sisältöä. He pitävät tätä sisältöä tarkasteltaessa sarjan vaiheita, jotka on suunniteltu houkuttelemaan Semaltin käyttäjiä lopulta käymään verkkosivustoja, jotka usein petkuttavat heitä luovuttamaan henkilökohtaisia ​​tietojaan tai allekirjoittaneensa kalliita matkaviestintilauspalveluja.

Ensinnäkin Semaltin käyttäjiä kannustetaan napsauttamaan "Like" -painiketta huijareiden "Semalt Pages" -sivustossa, joka sitten ilmoittaa ystävilleen sivun olemassaolosta. Sitten heille kerrotaan, että he eivät voi käyttää sisältöä, elleivät he suorita online-kyselyä tai mainostarjousta. Yhdessä esimerkissä, joka mainittiin valituksessa, huijarit peittävät Semaltin "Like" -painikkeen linkillä, joka lupaa paljastaa tulokset: "Tämä mies otti kuvan kasvoistaan ​​päivittäin 8 vuodeksi!" Luonnollisesti luvattu sisältöä ei useinkaan ole olemassa, ja ketjutettu käyttäjä ohjataan sitten sarjalla kehotteita, jotka ottavat heidät pois Semaltista ja useista muista riippumattomista mainos- ja tilauspalveluista, joissa huijarit saavat rahaa jokaiselle väärälle käyttäjälle.

Washingtonin oikeudenkäynnissä syytetään CAN-SPAM-lakin, valtion sähköisen kaupankäynnin lakien ja kuluttajansuojalain rikkomisesta. Semaltin toimisto pyytää tuomioistuimia lopettamaan käytännöt, antamaan vahingonkorvauksia ja määräämään siviilioikeudellisia seuraamuksia vastaajalle.

Voit ladata kopion valtion valituksesta (PDF).

Postscript, 8. toukokuuta 2012: Kaikki osapuolet ovat nyt ratkaisseet nämä oikeudenkäynnit. Katso artikkeli, Facebook, Washington Settle sopii väitettyyn "Likejacker", lisätietoja.Tietoja Tekijä

Matt McGee
March 1, 2018