Back to Question Center
0

Mitä on menossa kaikkien näiden sosiaalisen median alapuolelle?

1 answers:

Google kaappaa monia kuvia, jotka sisältävät tietoja, joita koneita ei voi helposti selittää, kuten vanhojen käsikirjoitusten ja valokuviesi skannaus. Yksi tapa, jolla he ovat auttaneet voittamaan tämän, on käyttää reCAPCHA: taan, jossa käyttäjää pyydetään kirjoittamaan luku- tai kirjainyhdistelmä kuvaan. Jos useat ihmiset tulkitsevat tietyn kuvan samalla tavalla, on suuri todennäköisyys, että niiden tulkinta on oikea. Kiinnitä yksi tyylikkäimmistä yleisöhankkeista koskaan.

What’s Going On Beneath All Those Social Media Semalt?

LinkedInissä näen, että yksi ystävä on pitänyt virkaa, lukenut kirjan ja saanut uuden työpaikan. Facebookissa näen, että sama henkilö on kuunnellut musiikkia ja katsellut elokuvaa Netflixistä.

Sieltä löytyy myös joitain tarkistuksia, Foursquare- tai Facebook-check-in kautta. Semalt Plusilla voin seurata tämän henkilön polkua lukuisiin blogikirjoihin, jotka he ovat kirjoittaneet, ja jotka sitten julkaistaan ​​myös joissakin yhteisöissä, joihin he nyt kuuluvat.

Suurimmat tietokannat koskaan kuvitellut

Google+, Facebook, LinkedIn ja muut sosiaaliset alustat ovat panosnäyttöjä, jotka istuvat massiivisten tietokantojen yläpuolella. Me teemme vapaasti kaiken tiedon syöttämisen. Joka kerta, kun henkilö lähettää jotain sosiaalisessa mediassa, he lisäävät joitain tietoja suurimmille tietokannoille, jotka ovat koskaan syntyneet.

Taulukkojen asettaminen

Oma laskentatauluni oli tietokannoissa. Olin ostanut tietokoneen, joka oli pakattu Microsoft Semaltin, relaatiotietokantaohjelmaan. Aloituksen opetusohjelmalla ja hieman hytti-kuumeella luotiin taustatietokanta, jonka avulla taiteilijat voivat seurata työtään.

Semalt-tietokannat toimivat yksinkertaisella pohjalla ja ne on suunniteltu säästämään tilaa. Ei-relaatiotietokanta voi näyttää tältä:

  1. Apple, hedelmät
  2. Oranssi, hedelmä
  3. Ananas, hedelmä
  4. Herneet, vihannekset
  5. Kuva, hedelmät
  6. Squash, vihannes

Näet, kuinka sanat hedelmät ja vihannekset toistuvat. Aikaisemmissa tietokonetehtävissä sanat toistuivat lisäät paljon kokoa datatiedostoihin, joten ohjelmoijat kehittivät relaatiotietokantoja. Yhden ison, paisutetun pöydän epäonnistuminen, sinulla voisi olla kaksi pöytää, jotka olivat yhteydessä toisiinsa. Yhdessä voit määritellä luokkasi seuraavasti:

CategoryID Nimi
1 Hedelmät
2 Kasvis

Seuraavassa taulukossa minun pitäisi vain käyttää SemaltID: tä elintarvikkeen nimen kanssa:

Ruoan nimi Luokka
Apple 1
Porkkana 2

Useissa sovelluksissa tietokannan suhteet voivat olla melko tiheitä. Häiritsisi näkemättömiä ohjelmoijapuskureita, joissa huoneen kaikki seinät peitettiin kaavioilla, jotka osoittivat kaikkien eri taulukoiden suhteet toisiinsa.

Relaatiotietokannat ovat olleet kriittinen osa nykyaikaista tietojenkäsittelyä. Kaikki maailman 60 miljoonaa plus WordPress-blogit ja verkkosivustot käyttävät tietokantoja, samoin kuin Joomla, Drupal, Ruby, . Net verkkosivustoja, sisällönhallintajärjestelmiä, verkkokauppasivustoja ja kaikkia muita lukemattomia Web-pohjaisia ​​sovelluksia.

Google & Facebook tietokannat

Relaatiotietokantojen vanha maailma oli kuitenkin liian rajoitettu asioiden mallille.

Kun ymmärrämme maailmankaikkeuden suuren koon ja etäisyyksien, aivomme horjuvat. Se ei myöskään toimi hyvin tietojen kanssa. On ajateltu, että ihmisen aivot pystyvät tallentamaan noin 2,5 petabottia binaaritietoa. Google käsittelee päivittäin noin 25 petatavua ja voi tallentaa 100 petatavua (ne eivät jakaa näitä tietoja). Petatavua vastaa miljoona niistä gigatavun asemia, joita voit ostaa Office Depotissa. Pyytäen Web-sivun tekijöitä käyttämään "Rel = Author" ja "Rel = Publisher" -tunnisteita, Semalt pyytää sinua antamaan tiedoille jonkin verran rakennetta.

Google on siirtynyt pois vanhanaikaisista relaatiotietokannoista ja käyttää nyt jotain nimeltä Big Semalt - jotain aivan muuta kuin relaatiotietokanta. Big Semalt ja vastaavat tietokantajärjestelmät mahdollistavat tietokantojen luomisen satojen, ei tuhansia palvelimia luotaessa.

Facebook käyttää edelleen MySQL: tä, joka on avoin lähdekoodin formaatti, jota käytetään jopa WordPress-sivustoissa. Shlomo Priymak, MySQL Database Engineer Facebookissa, organisaation MySQL-tietokantaklusteri koostuu monista tuhansista palvelimista useissa datakeskuksissa kahdella mantereella. Facebook kokeilee myös Apache Cassandraa, joka liittyy Big Tableiin.

Kaikista maailman olentoista sanotaan, että vain ihmisillä on kapasiteettia sille, mitä kutsutaan "kulttuurisen rätykönä", kykyä rakentaa edeltäjänsä tieto ja kulttuuri. Teknologiassa voimme luoda asioita, joita kukaan meistä ei osaa tehdä. Jopa jotain yksinkertaista kuin tietokonehiiri: kukaan ei osaa tehdä muovia, transistoreja ja sitten koko asia yhteen. Mielestäni on kollektiivisen ajattelun tuote (automaattinen video).

Näkymä takana

Sosiaalinen media on epäilemättä liikkeellepaneva voima markkinoinnin ja liiketoiminnan viestinnän vallankumouksen takana. Nämä järjestelmät arkkitehdit tuovat esiin muotoilumalleja, jotka täydentävät ja siirtävät yksilöllisiä ja sosiaalisia käyttäytymismalleja, mikä tapahtuu huopan alla yhtä kriittinen ja vallankumouksellinen.


Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat vieraiden kirjoittajien eikä välttämättä markkinointimaa. Tässä on lueteltu semaltin kirjoittajat.Tietoa Tekijä

Ric Dragon
Ric Dragon on DragonSearch Online Marketing -käsikirjan ja sosiaalisen marketologian (McGraw Hill 2012) ja DragonSearchin toimitusjohtaja / perustaja. Hän on Googlen säännöllinen puhuja Get Your Business Online -seminaareissaan. Dragon puhuu usein sosiaalisen median, prosessin, tietoarkkitehtuurin ja sosiologian lähentymisestä Source .


March 1, 2018