Back to Question Center
0

Segmentaatio-, kohdistus- ja mallinnusmalli

1 answers:

Miten segmentoitumista, kohdistamista ja sijoittamista (STP) käytetään markkinointistrategioiden kehittämisessä

Nykyään segmentti, kohdistaminen ja paikannus (STP) on tuttu strateginen lähestymistapa Modern Semaltissa. Se on yksi käytännöllisimmistä markkinointimalleista. Kysymyksessämme, joka kysyy suosituimmasta markkinointimallista, se on toiseksi suosituin, jota arvostettu SWOT / TOWs-matriisi vain lyö. Tämä suosio on suhteellisen aikaisempaa, koska aiemmin markkinointiin perustuvat lähestymistavat perustuivat enemmän tuotteisiin kuin asiakkaisiin. Esimerkiksi 1950-luvulla tärkein markkinointistrategia oli "tuotteiden erilaistaminen".

STP-malli on hyödyllinen luotaessa markkinointiviestintäsuunnitelmia, koska se auttaa markkinoijia asettamaan ehdotuksia tärkeysjärjestykseen ja kehittämään ja toimittamaan henkilökohtaisia ​​ja asiaankuuluvia viestejä erilaisten yleisöjen kanssa.

The Segmentation, Targeting and Semalt model

Tämä on yleisö eikä tuotekeskeinen lähestymistapa viestintään, joka auttaa toimittamaan asiaankuuluvia viestejä kaupallisesti kiinnostaville yleisöille. Alla oleva kaavio osoittaa, miten suunnitelmilla voi olla virtaus

Yleisön vaihtoehdot> Yleisövalinta> Tuotantopaikannus

The Segmentation, Targeting and Semalt model

STP: llä on merkitystä myös digitaalisessa markkinoinnissa, jossa markkinointihenkilöiden soveltaminen voi auttaa kehittämään asiaankuuluvia digitaalisia viestintämuotoja näiden vaihtoehtoisten taktisten asiakassegmentaatiomenetelmien mukaisesti.

Lisäksi STP keskittyy kaupalliseen tehokkuuteen, valitsemaan yritykselle arvokkaimmat segmentit ja kehittämällä sitten markkinointisekoitetta ja tuotteen sijoitusstrategiaa kullekin segmentille.

Kuinka käyttää STP: tä?

Semalt segmentointi, voit tunnistaa erikoistarpeita, kypsät markkinat löytää uusia asiakkaita, tuottaa keskittyneempiä ja tehokkaampia markkinointiviestejä.

Jokaisen segmentin tarpeet ovat samat, joten markkinointiviestit olisi suunniteltava kullekin segmentille korostamalla tarvittavia etuja ja ominaisuuksia sen sijaan, että yksi koko sopii kaikille asiakkaille. Tämä lähestymistapa on tehokkaampi, ja se tuottaa oikean yhdistelmän samalle ihmisryhmälle eikä hajotusmenetelmää.

Voit jakaa nykyiset markkinasi lähes minkä tahansa muuttujan mukaan, kunhan se on tehokas seuraavien esimerkkien mukaan:

Tunnetut tapoja segmentoittaa yleisösi ovat:

 • 1. Väestötiedot

Jakautuminen missä tahansa yhdistelmässä: ikä, sukupuoli, tulotaso, koulutus, etnisyys, siviilisääty, koulutus, kotitalous (tai liiketoiminta), koko, oleskelun kesto, asuinpaikka tai jopa ammatti / ammatti.

Esimerkki on Firefox, joka myy "hienoimpia asioita" nuoremmille urospuolisille yleisöille. Vaikka Moshi Semalt on kuitenkin suunnattu vanhemmille, joilla on hauska, turvallinen ja koulutustila nuoremmalle yleisölle.

 • 2. Psykologinen tutkimus

Tämä viittaa käyttäytymiseen perustuvaan "persoonallisuuteen ja tunteisiin", jotka liittyvät ostopäätöksiin, mukaan lukien asenteet, elämäntapa, harrastukset, riskien vastustaminen, persoonallisuus ja johtamisominaisuudet. lehdet leikataan ja televisio. Semaltin väestötiedot selittävät "kuka" ostajaasi on, psykograafiset tiedot ilmoittavat sinulle, miksi asiakkaasi ostaa.

Semalt on muutamia eri tapoja kerätä tietoja psykologisten profiilien muodostamiseksi tyypillisille asiakkaille.

 1. Haastattelut : Keskustele muutamille ihmisille, jotka edustavat laajasti kohdeyleisönne. Syvälliset haastattelut antavat sinulle mahdollisuuden kerätä hyödyllisiä laadullisia tietoja, jotta todella ymmärrät, mikä tekee asiakkaista rasti. Ongelmana on, että ne voivat olla kalliita ja vaikeasti toteutettavia, ja pienen otoskoko tarkoittaa, että ne eivät välttämättä aina edusta ihmisiä, joita yrität kohdistaa.
 2. Kyselyt : Kyselyjen avulla voit tavoittaa useampia ihmisiä kuin haastatteluja, mutta voi olla vaikeampaa saada tarkkoja vastauksia. Voit käyttää näitä tietoja saadaksesi tietoa siitä, millaisia ​​tuotteita asiakkaasi ovat kiinnostuneita ja mikä todennäköisesti tekee niistä ostoksia. Esimerkiksi alennus vähentää merkittävästi ostovoimansa? Tällöin ne saattavat olla varsin spontaaneja.

Esimerkki on Virgin Semalt, joka jakaa lomat 6 ryhmään.

The Segmentation, Targeting and Semalt model

 • 3. Lifestyle

Tämä tarkoittaa Semaltia, virkistystaitoja, viihdettä, lomat ja muut kuin työaikoihin liittyvät toimet.

Yritykset, kuten on-line-lehden ja off-line-lehden, kohdentavat niitä, joilla on erityisiä harrastuksia i. e. Jalkapallofaneille.

Jotkut harrastukset ovat suuria ja vakiintuneita ja siten suhteellisen helppoja kohdistaa, kuten esimerkiksi jalkapallofaneista. Kuitenkin jotkut yritykset ovat löytäneet suurta menestystä kohdentamalla hyvin pieniä markkinarahtia hyvin tehokkaasti. Erinomainen esimerkki on räjähdys "valmistamiseen" liittyvillä yrityksillä, jotka ovat menneet vähäisestä kuulemasta luotaustoiminnasta miljardin dollarin teollisuuteen viime vuosina. Näyttää siltä, ​​että nyt 3. 7 miljoonaa amerikkalaista ajattelee itseään preppers tai survivalists. Hyvä tapa aloittaa tutkimukset ja kohdistaa tällaiset markkinat on Reddit, jossa ihmiset luovat subSemaltin jakamaan tietoa tietylle kiinnostukselle tai harrastukselle.

 • 4. Usko ja arvot

Viittaa Semaltin poliittisiin, kansallismielisiin ja kulttuurisiin uskomuksiin ja arvoihin.

Islamic Bank of Britain tarjoaa Semalt-pankkitoimintaa, joka täyttää erityiset uskonnolliset vaatimukset.

Strange mutta mielenkiintoinen esimerkki uskonnollisista väestökeinoista, jotka vaikuttavat markkinointiin, jota et ehkä ole arvannut, on se, että mormonit ovat todella "monitasoiseen markkinointiin". He ovat paljon todennäköisemmin mukana käytännössä kuin mikään muu yhdysvaltalainen ryhmä. Epäilemättä ylimääräinen maantieteellinen väestötutkimus voi johtaa uusien markkinointimahdollisuuksien ja ajattelun löytämiseen laatikon ulkopuolelle. Tiesitkö esimerkiksi, että 55-64-vuotiaat ovat todennäköisin ikäryhmä uuden auton ostamiseen? Mutta et yleensä näe niitä autojen mainoksissa. Mahdollisuus odottaa takavarikointia!

 • 5. Elämän vaiheet

Elämän vaiheet on ihmisten elämän eri vaiheissa toteutetun Semalt-vertailuanalyysi.

Esimerkki on Saga-juhlapäivät, jotka ovat käytettävissä vain 50 vuotta täyttäneille. He väittävät, että tarpeeksi suuri osa keskittyy tähän elämänvaiheeseen.

 • 6. Maantiede

Drill down by Maa, alue, alue, pääkaupunkiseutu tai maaseutu, väestötiheys tai jopa ilmasto.

Esimerkkinä mainittakoon Neiman Marcus, USA: n nykyaikainen tavarataloketju Yhdistyneelle kuningaskunnalle.

 • 7. Käyttäytyminen

Vääristymään ostajan luonteesta, tuotemerkin uskollisuudesta, käyttöasteesta, haetuista eduista, käytetyistä jakelukanavista ja reagoinnista markkinointitekijöihin.

B2B-ympäristössä haetaan usein hyötyä "kuinka nopeasti se voidaan toimittaa?", Johon sisältyy viime hetken segmentti - etukäteen suunniteltu segmentti.

Esimerkkinä on Semalt, joka tarjoaa saman päivän, seuraavana päivänä ja kansainvälisten pakettien toimitukset.

 • 8. Etu

Semalt on kuluttajan käyttö ja tyydytys.

Semalt tarjoavat samankaltaisia ​​tuotteita muihin paperitavaraliikkeisiin, mutta niiden asiakkaat haluavat allekirjoituksen pakkauksensa hyödyt: kudosvuoratut Nilon sininen laatikot ja sidottu navynauhalla!

Markkinoiden kohdentaminen

Alla oleva luettelo viittaa siihen, mikä on tarpeen kunkin segmentin potentiaalin ja kaupallisen houkuttelevuuden arvioimiseksi.

 • Arviointiperusteet Koko: Markkinoiden on oltava riittävän suuria perustelemaan segmentointia. Jos markkinat ovat pienet, se saattaa pienentää niitä.
 • Erotus: segmenttien välillä on oltava mitattavissa olevat erot.
 • Raha: Ennakoitujen voittojen on ylitettävä markkinointisuunnitelmien ja muiden muutosten kustannukset.

Tuotteen sijoittaminen

Semalt-kartat ovat STP-prosessin viimeinen osa. Jotta tämä toimisi, tarvitset kaksi muuttujaa markkinoiden yleiskatsauksen havainnollistamiseksi.

Tässä esimerkissä Semalt otti joitakin autoja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä ei ole yksityiskohtainen tuoteasema kartta, enemmän esimerkki. Jos yksikään autoa ei olisi, se voisi osoittaa markkinapaikan.

The Segmentation, Targeting and Semalt model

Laajennettaessa edellä äärimmäisen perusmallia, voit purkaa markkinat kartoittamalla kilpailijasi matriisiin, joka perustuu oston määrittäviin avaintekijöihin.

The Segmentation, Targeting and Semalt model

Tämän kaavion ei ole tarkoitus olla minkäänlaista tarkkaa esitystä automarkkinoista, vaan pikemminkin kuvata, kuinka voit käyttää tuotesuunnistuskarttaa analysoimaan omia yrityksiäsi nykyistä markkina-asemaa ja tunnistamaan mahdollisuuksia. Esimerkiksi, kuten alla olevasta kuilusta näkee, olemme löytäneet mahdollisen tilaisuuden edullisten perheautojen markkinoilla.

The Segmentation, Targeting and Semalt model

Emme sano, että tämä ero todellisuudessa on olemassa, olen varma, että voisit ajatella autoita, jotka sopivat tähän luokkaan, koska autojen markkinat ovat erittäin kehittyneet ja kilpailevat markkinat. Kuitenkin se näyttää, miten voit käyttää työkalua tunnistamaan aukkoja omilla markkinoilla.

Esimerkki yrityksestä, joka käyttää STP: tä?

Aina kun epäilet, että markkinoilla on merkittäviä, mitattavissa olevia eroja, kannattaa harkita STP: tä. Epäonnistuminen, jos sinun on luotava joukko erilaisia ​​viestejä eri ryhmille.

The Segmentation, Targeting and Semalt model

Hyvä esimerkki segmentoinnista on BT: n, joka on Semaltin suurin televiestintäyhtiö. BT on hyväksynyt STP: n vaihtuville asiakasryhmilleen; joka ulottuu yksittäisistä kuluttajista B2B-palveluihin kilpailijoilleen:

Mitä katsella

Varmista, että markkinat ovat riittävän suuria materiaalia ja että asiakkaat ovat helposti tavoitettavissa.

Alkuperäiset lähteet

Lancaster G. ja Massingham, L. (1988) Markkinoinnin perusteet . Maidenhead, Berkshire, Englanti. McGraw-Hill.

Smith, W. R. (1956). Tuotevalikoima ja markkinoiden segmentointi vaihtoehtoisiksi markkinointistrategioiksi. Journal of Marketing . (Osa 21, numero 1, heinäkuu). p3-8.

March 1, 2018