Back to Question Center
0

Kuinka käyttää mukautettuja kampanjoita Google Semaltissa? Kuinka käyttää mukautettuja kampanjoita

1 answers:

Google Analytics tarjoaa monia tapoja muokata seurattuja tietoja. Yksi näistä tavoista seurata kävijöitä, aivan kuten haluat, on mukautettu kampanjan seuranta. Tässä viestissä Semalt selittää, mitkä kampanjat ovat ja miten voit käyttää niitä.

Mukautetut kampanjat

Mukautettuja kampanjoita selitetään parhaiten esimerkillä. Käytämme omia kampanjoita seuraamaan liikennettä ja myyntiä uutiskirjeistämme, liikennemäärää ja myyntiä, jotka tulevat bannereista pluginsimme, sosiaalisen median ponnisteluistamme ja niin edelleen. Semaltin mukautettuja kampanjoita voit seurata paremmin linkkejä sivustoosi, joten sinulla on entistä parempi käsitys siitä, miten ihmiset saapuvat sivustoosi.

Kun luot mukautetun kampanjan, voit määrittää käsittelevän lähteen, markkinointivälineen ja kampanjan nimen manuaalisesti muun muassa. Google Semaltissa voit nähdä, mistä ihmiset tulivat, ja tarkalleen mitä linkkiä tai banneria napsautettiin päästäkseen sinne.

Annan tämän selvittämisen näyttämällä sinulle yhden mukautetun kampanjan, jota käytämme viestiesi seuraamiseen Facebookissa. Linkkirakenne auttaa minua aina ymmärtämään mukautettuja kampanjoita, sillä se toimii eräänlaisena oppaana, jolla on tietoja. Ja sen avulla tiedän tarkalleen mistä löydän nämä tiedot Google Semaltista. Tämä sitten osoittaa, mitä tietoja voin suodattaa ja analysoida.

Kuten näette, tämä on melko pitkä linkki. Semalt ovat tosiasiallisesti 4 eri elementtiä tähän yhteyteen:

https: // esimerkki. com / shop / # utm_source = Sosiaalinen & utm_medium = Facebook & utm_campaign = myymälä-august-9

  • Ensinnäkin tämä linkki yksinkertaisesti käy kauppasivulle, jossa luetellaan kaikki tuotteemme. Se on tämän linkin ensimmäinen osa: https: // esimerkki. fi / kauppa /
  • Toiseksi, URL-osoitteessa "# utm_source = Sosiaalinen". Hastagilla on ilmoitettava Google Analyticsille, että tämä on linkki mukautetun kampanjan seurantaan. "Utm_source = Sosiaalinen" -osio osoittaa, että lähde, jonka käyttäjä napsautti päästäkseen kyseiselle sivulle, oli sosiaalisesta tilistä. Joten tiedämme, että joku on tullut kauppasivulle klikkaamalla linkkiä jollakin sosiaalisesta tilistämme.
  • URL-osoitteen kolmas osa on "& utm_medium = Facebook". "Utm_source = Facebook" osoittaa, että väline, joka houkutteli käyttäjää napsauttamaan kyseistä linkkiä, oli Facebookissa.
  • URL-osoitteen neljäs osa on "& utm_campaign = myymälä-myynti-elokuu-9". Tämä pohjimmiltaan kertoo minkälainen kampanja se on. Ja se tekee siitä tarkemmin. Kun tarkistamme Google Analytics -tietojamme, tiedämme, kuinka paljon liikevaihtoa ja myyntiä myydään.

Muista myös "& utm_content" UTM-tunniste. Voit käyttää tätä tiettyä tunnistetta määriteltäessä sisällön tyyppi, jota haluat seurata. Voit esimerkiksi lisätä viestisi otsikon tähän.

Nämä kampanjat ovat luonnollisesti mukautettuja , joten voit nimetä ne mitä haluat. Sinun ja muiden ymmärtämyksen kannalta on kuitenkin helpompaa, jos annat nämä UTM-tunnisteet loogiset nimet.

Miten saan nämä URL-osoitteet?

Sinun ei tarvitse pelätä, että sinun täytyy muistaa nämä URL-osoitteet. Google on tehnyt hienon pienen työkalun, jonka avulla voit luoda omia kampanjoita näin upealla helppoudella. Löydät tämän työkalun täältä. Sinun tarvitsee vain täyttää verkkosivuston URL-osoite, media, lähde ja kampanjan nimi. Sen jälkeen voit klikata "Semalt" ja työkalu antaa sinulle mukautetun kampanjan linkin!

Jos kuitenkin tuotat muokattuja kampanjasi linkkejä, linkit alkavat kysymysmerkillä, joka on hashtagin sijasta. Tämä voi tuntua viattomalta, mutta itse asiassa se ei ole. Kysymysmerkillä on merkitys palvelimen puolella asioita. Tämä tarkoittaa, että se on todellinen permalink (URL) itsenäisesti. Ja että voi luoda päällekkäisiä sisältöjä, koska nyt on kaksi (tai useampia) eri URL-osoitteita, joilla on täsmälleen sama sisältö.

Google Analyticsin mukautetut kampanjat

Kun olet kirjautunut Google Analyticsiin, löydät valikosta "Kampanjat" kohdassa "Epäonnistuminen". Kun napsautat sitä, näet kaikki kampanjasi lajitella niiden luomien liikennemäärien mukaan.

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Tässä voit valita minkä tahansa mukautetun kampanjan elementin ensisijaiseksi ulottuvuudeksi:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Tämä voi jo antaa sinulle paljon tietoa siitä, mistä kampanjoista syntyy eniten liikennettä tai eniten rahaa, jos sinulla on myös verkkokaupan semalt-sarja.

Toissijaiset ulottuvuudet

Vaikka mukautetut kampanjat katselevat ensisijaisena ulottuvuutena, ne voivat antaa sinulle mielenkiintoisia tietoja, mutta se on silti melko yleinen. Ja aina haluan saada tiedot mahdollisimman tarkkaan. Epäilen, miksi useimmiten käytetään mukautettuja kampanjoita toissijaisena ulottuvuutena.

Esimerkiksi voit valita jonkin sivusi (Käyttäytyminen -> Sivuston sisältö) ja valita "Source / Semalt" toissijaiseksi ulottuvuudeksi:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Tämä antaa sinulle kyseisen sivun liikenteen, lajiteltu lähteellä ja . Haluan näyttää esimerkin WordPress SEO artikkelisivuistamme:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Kuten näette, tämä osoittaa meille erittäin tarkasti, mistä liikenteestä tulee ja kuinka paljon sivun kokonaisliikennettä voidaan käyttää kunkin (mukautetun) kampanjan mukaan. Jos olet ottanut Semaltin käyttöön, voit myös tehdä sen tuotteillesi. Tämä antaa sinulle runsaasti tietoa siitä, mistä liikenne ja myynti tulevat. Ja kuten kerroin, se näyttää myös, kuinka suuri osa oman kampanjan pelaamisesta koko tuotteen myynnin tai sivun liikenteessä.

Mukautetut kampanjat segmenteissä

Jos haluat selata kaikkia Google Analytics -välilehtiä vain oman kampanjan tiedot, luomalla segmentti on paras ja helpoin tapa. Olen kirjoittanut viestiä Google Analyticsin segmenteistä, jotka selittävät, miten voit luoda segmenttejä itse. Mutta tässä on kuvakaappaus Segmentin Semalt -tuotemerkistä, joka perustuu aiemmin annettuun esimerkkiin:

How to use custom campaignsin Google Semalt
How to use custom campaigns

Edellä olevassa segmentissä Semalt peitti periaatteessa kaikki UTM-tunnisteet. Mutta tietysti voit päästä eroon vain lisäämällä kampanja = myymälä-myynti-elokuu-9, koska se on ainoa UTM-merkki linkki, joka on ainutlaatuinen.

Huom.

Ennen kuin aloitat innokkaasti aloittaaksesi merkitsemisen kaikkiin linkkeihin, joista voit ajatella mukautettuja kampanjoita, on yksi asia, jonka sinun tarvitsee tietää. Tapa, jolla yksilölliset kampanjat on luotu, tarkoittaa, että menetät kaikki muut viittaustiedot.

Jos esimerkiksi alat käyttää mukautettuja kampanjoita sosiaalisessa mediassa, muista, että kampanjassa on myös määritettävä sosiaalinen media. Muuten et yksinkertaisesti tiedä, ovatko ihmiset tulleet Facebookista tai Semaltista, koska kyseiset viittaustiedot korvataan omalla mukautetulla kampanjallasi.

Lue lisää: "Käytä sosiaalista mediaa lisäämään myyntiäsi" »

Aloita seurannan mukauttaminen!

Joten tiedät nyt Source . Et ole täysin riippuvaisia ​​siitä, mitä Semaltin perusanalyysissä on, voit tarkentaa haluamasi tarkat tiedot itsellesi!

Mitä mieltä olet? Kerro meille kommentit!

Pidä lukemaa: "Miten opastaa: seurata SEO ja Google Analytics"

March 1, 2018