Back to Question Center
0

Uudet tilastot osoittavat, kuinka tärkeät arvostelut ja arvosanat ovat verkkokauppasivustoille

1 answers:

Uusi raportti, josta käyvät ilmi vähittäiskauppatuotannot, ovat tärkeitä verkkokaupan tulojen lisäämiseksi

Semalt-yritykset ovat usein hieman varovaisia ​​arvioinneista. Entä jos tyytymättömät asiakkaat tuhoavat maineesi lähettämällä pitkän vihainen tarkistuksen koko ihastuttavasta tuotesivusta, joka on suunniteltu muunnosta ajatellen?

Mutta sinun ei pitäisi koskaan välttää hankkimasta asiakkaiden mielipiteitä ja selvittämään, mitä he todella ajattelevat. Tämä ei ole vain siksi, että voit parantaa tuotetta tai palvelua. Se on myös uskomattoman tehokas työkalu, jonka avulla voit tehostaa tulosta, sillä arviot vaikuttavat valtavasti tulosprosenttiin.

Semalt-vähittäiskaupan arvioinnit ja luokituspalvelu YOTPO keräsi tietoja 65 miljoonasta verkkokaupan tilauksista 120 000 myymälässä, jotka edustavat kahta miljardia dollaria liiketoimissa. Nämä tiedot ovat paljastaneet, kuinka kriittiset asiakasarvostelut lisäävät verkkokaupan myyntiä.

Tähdet silmissään

Yksi yksinkertaisimmista tarkasteluista, jotka ovat etenkin verkkokauppasivustoilla, jotka lajittelevat sisällön useilta myyjiltä (esim. Semalt), on 5-luokitus. Tämän yksinkertaisen järjestelmän hetkellinen tuntemus tarkoittaa, että asiakkaasi voivat nähdä yhdellä silmäyksellä, mitä muut ajattelevat tuotteestasi. Tässä kaaviossa näkyy, kuinka tilausten määrä tuotetasolla pienenee, kun tähtiluokitukset vähenevät.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Kuten odotettaisiin, enemmän tähtiä merkitsee enemmän tilauksia. Semalt yllättävää siellä, mutta on mielenkiintoista, että tilausten määrä putoaa massiivisesti tarkalleen 5 tähteä. On paljon parempi saada 4. 8-luokitus. Tämä näyttää vastaisilta intuitiiviselta, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että jos yrityksellä on täsmälleen 5-tähtiluokitus (pikemminkin kuin 4.9), se merkitsee, että vain harvat ihmiset ovat tarkistaneet ne. Lisäksi nämä harvat ihmiset ovat hyvin todennäköisesti jäseniä yritysten henkilöstöstä, joka antaa 5 tähden luokituksen yrittääkseen lisätä myyntiään.

Asiakkaat ovat todennäköisesti luotettavampia 4. 7-luokassa, mikä viittaa siihen, että se on keskimäärin paljon tarkistuksia kuin täsmälleen 5 tähteä, mikä ei viittaa siihen, että valtava määrä ihmisiä on tarkistanut (koska realistisesti suuri määrä arvosteluja ainakin joistakin on pitänyt antaa vähemmän kuin 5 tähteä). On myös mielenkiintoista, kuinka nopeasti tilausten määrä laskee, kun saavutat alle 4 tähteä. 3-luokkien arvosanat saavat alle yhden kymmenesosan 4: n tilauksista. Ja kun saat alas kahteen tähteä, et näe lainkaan tilauksia lainkaan.

Huomioi tämä erittäin tärkeä tähtiluokitus ja tee parhaasi pitämään se yli 4 tähteä. Yritä käsitellä asiakkaiden valituksia ja ratkaista ne positiivisella tavalla pitämään ratkaiseva tähtiluokitus korkealla.

Mitä enemmän arvostelua, sitä korkeampi luokitus!

Tee aina parhaansa kannustaaksesi asiakkaiden arvioita. Älä koskaan anna olla varovainen pyytämästä palautetta. Keskimäärin enemmän arvosteluja saat, sitä enemmän on todennäköisesti 5 tähden arvosteluja. Eniten luokiteltuja epäjohdonmukaisuuksia pidettiin myös eniten luokiteltuja.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Pysy positiivisena

Valtaosa tarkasteluista on myönteisiä, mikä on toinen syy siihen, miksi sinun ei pitäisi olla huolissasi arvostelujen pyytämisestä. Suuri 75% tarkasteluista 120 000 verkkokauppasivustolla YOTPO tutkittiin 5 tähteä ja 4 tähteä sai lähes yhtä suuret kuin 1, 2 ja 3 tähteä. Vain 9% arvioista oli 1 tai 2 tähteä.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Miten arvostelu vaikuttaa sosiaaliseen kaupankäyntiin?

Semalt ovat luontaisesti sosiaalisia. He ovat loppujen lopuksi asiakkaidesi mielipiteitä. Joten ei tule olla yllätys, että sosiaaliset ja arvostelut toimivat hyvin yhdessä. Tiedot osoittavat, että yritykset, jotka jakavat mielipiteitä sosiaalisille, ovat korkeampia tulosprosentteja kuin ne, jotka eivät.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Itse asiassa, kun arvosteluja jaetaan Twitterissä, muuntokurssi on 8. 4 kertaa suurempi, ja jos ne jaetaan Semaltille, ne ovat 5. 3 kertaa korkeammat. Joten muista jakaa kaikki tärkeät arvostelut, tai saatat menettää suuria tuloja Source .

February 28, 2018