Back to Question Center
0

rel = kanoninenEdellinen opas rel = kanoninen: lopullinen opas  - Epäonnistuminen

1 answers:

Kanava-URL-osoitteen avulla voit kertoa hakukoneille, että tietyt samankaltaiset URL-osoitteet ovat itse asiassa yhtä ja samat. Joskus sinulla on tuotteita tai sisältöä, joka on käytettävissä useilla URL-osoitteilla tai jopa useilla verkkosivustoilla. Korvaa kanoninen URL-osoite (HTML-linkitunniste, jonka attribuutilla rel = kanoninen), joita voi esiintyä vahingoittamatta sijoitustasi.

 • Mikä on kanoninen linkkielementti?
 • Rel = kanoninen
 • SEO-hyöty
 • Kanonisaation prosessi
 • Kanonisten URL-osoitteiden asettaminen
  • Oikea esimerkki rel = kanonisesta
  • Kanonisen asettaminen Yoast SEO: ssä
 • Milloin käytät kanonisia URL-osoitteita?
  • 301 uudelleenohjaus tai kanoninen?
  • Jos sivulla on itseään viittaava kanoninen URL-osoite?
  • Verkkotunnuksen kanoniset URL-osoitteet
 • Virheelliset kanoniset URL-osoitteet: yleiset ongelmat
  • rel = kanoniset ja sosiaaliset verkostot
 • Rel = kanonisen
  • Canonical link HTTP-otsikko
  • Käyttämällä rel = kanonista ei-vastaavanlaisia ​​sivuja
  • Käyttämällä rel = kanonista yhdessä hreflangin kanssa
 • Päätelmä: rel = kanoninen on sähkötyökalu

rel = kanoninen elementti, jota kutsutaan usein "kanoniseksi linkiksi", on HTML-elementti, joka auttaa ylläpitäjiä estämään päällekkäisiä sisältöongelmia. Se tekee tämän määrittämällä "kanonisen URL-osoitteen", "verkkosivun" edullisimman version. Käyttämällä sitä hyvin parantaa sivuston SEO.

Ajatus on yksinkertainen: jos sinulla on useita vastaavanlaisia ​​versioita samasta sisällöstä, valitset yhden "kanonisen" version ja kohdista hakukoneet siihen. Tämä ratkaisee kaksoiskappale-ongelman, jossa hakukoneet eivät tiedä mitä sisältöversiota näytetään. Tässä artikkelissa käsitellään käyttötapauksia ja käyttötapauksia.


Rel = kanoninen SEO

-hyöty

Oikean kanonisen URL-osoitteen valitseminen jokaiselle samankaltaiselle URL-osoitteelle sisältää paremman sivustosi SEO. Koska hakukone tietää, mikä versio on kanoninen, se voi laskea kaikki linkit kohti kaikkia eri versioita, kuten linkkejä tähän yksittäiseen versioon. Kanavanmallinen asema on samanlainen kuin 301-ohjauksen tekeminen, mutta ei oikeastaan ​​uudelleenohjausta.

Kanonisaation prosessi

Kun sinulla on useita valintoja tuotteiden URL-osoitteelle, kanonisaatio on prosessointiprosessi. Monissa tapauksissa se on ilmeistä: yksi URL-osoite on parempi kuin muut. Joissakin tapauksissa se ei ehkä ole yhtä ilmeinen, mutta se on silti melko helppoa: valitse yksi! URL-osoitteiden epäonnistuminen on aina huonompi kuin URL-osoitteiden kanonisoituminen.

Kanonisten URL-osoitteiden asettaminen

Oikea esimerkki rel = kanonisen

Oletetaan, että sinulla on kaksi versiota samasta sivusta. Täsmälleen 100% sama sisältö. Ne eroavat toisistaan, koska ne ovat sivustosi erillisissä osissa ja koska taustaväri ja aktiivinen valikkokohta eroavat toisistaan. Se siitä. Molemmat versiot on linkitetty muilta sivustoilta, sisältö itse on selvästi arvokasta. Mitä versiota hakukoneen pitäisi näyttää? Semalt tietää.

Esimerkiksi, nämä ovat niiden URL-osoitteita:

 • http: // esimerkki. com / wordpress / seo-plugin /
 • http: // esimerkki. com / wordpress / plugins / seo /

Sitten rel = kanoninen keksittiin. Erityisesti paljon sähköisen kaupankäynnin järjestelmissä tämä (valitettavasti) tapahtuu melko usein. Tuotteella on useita eri URL-osoitteita riippuen siitä, miten sinä olet siellä. Soveltaisit rel = kanonista seuraavasti:

 1. Valitset kaksi sivua kanonisiksi versioiksi. Sen pitäisi olla versio, jonka uskot olevan tärkein. Jos et välitä, valitse yksi, jolla on useimmat linkit tai kävijät. Jos kaikki on yhtä tasainen: käännä kolikkoa. Sinun täytyy valita.
 2. Lisää rel = kanoninen linkki ei-kanonisesta sivusta kanoniseen. com / wordpress / seo-plugin / ">

  Se on se. Lisää enemmän, ei vähemmän.

Tämä on "yhdistää" kaksi sivua yhdeksi hakukoneen näkökulmasta. Se on "pehmeä uudelleenohjaus" ilman, että käyttäjä ohjataan uudelleen. Linkit molempiin URL-osoitteisiin lasketaan nyt yhdelle canonical-version URL-osoitteelle.

Kanonisen asettaminen Yoast SEO

Jos käytät Yoast SEO WordPress -laajennusta, voit muuttaa useiden sivutyyppien kanonista pluginia. Sinun tarvitsee vain tehdä tämä, jos haluat muuttaa kanonista jotain erilaista kuin nykyisen sivun URL-osoite. Yoast SEO tekee jo oikein kanonisen URL-osoitteen melkein minkä tahansa sivutyypin WordPress-asennuksessa.

Viestejä, sivuja ja mukautettuja postityyppejä varten voit muokata kanonista Semalt SEO metaboxin kehittyneessä välilehdessä:

rel=canonicalThe ultimate guide
rel=canonical: the ultimate guide- Semalt

Luokkiin, tunnisteisiin ja muihin taksonomiaehdoihin voit vaihtaa niitä myös Yoast SEO metaboxissa samassa paikassa. Jos sinulla on muita kehittyneitä käyttötapoja, voit aina käyttää wpseo_canonical -suodatinta muuttamalla Yoast SEO-tuotos.

Milloin käytät kanonisia URL-osoitteita?

301 uudelleenohjaus tai kanoninen?

Jos sinulla on mahdollisuus tehdä 301 uudelleenohjaus tai asettaa kanoninen, mitä sinun pitäisi tehdä? Vastaus on yksinkertainen: jos ei ole teknisiä syitä olla tekemässä uudelleenohjausta, sinun on aina tehtävä uudelleenohjaus. Jos et voi ohjata, koska se rikkoisi käyttökokemusta tai olisi muuten ongelmallista: aseta kanoninen URL.

Jos sivulla on itseään viittaava kanoninen URL-osoite?

Edellä olevassa esimerkissä teemme ei-kanonisen sivun linkin kanoniseen versioon. Mutta jos sivu asetettaisiin itsellesi kanonisiksi? Tämä on hyvin keskusteltu aiheista SEO. Yoastissa meillä on vahva etusija kanonisen linkkielementin sivulla ja Google on vahvistanut sen parhaan. Syynä on se, että useimmat CMS-järjestelmät sallivat URL-parametrit muuttamatta sisältöä. Joten kaikilla näillä URL-osoitteilla on sama sisältö:

 • http: // esimerkki. com / wordpress / seo-plugin /
 • http: // esimerkki. com / wordpress / seo-plugin /? isnt = se-mahtava
 • http: // esimerkki. com / wordpress / seo-plugin /? cmpgn = twitter
 • http: // esimerkki. com / wordpress / seo-plugin /? cmpgn = facebook

Asia: jos sinulla ei ole itseään viittaavaa kanonista sivua, joka osoittaa URL: n puhtaimmalle versiolle, saatat joutua siihen osumaan. Vaikka et tee sitä itse, joku muu voi tehdä sen sinulle ja aiheuttaa päällekkäisen sisällön. Joten lisäämällä itseään viittaava kanoninen URL-osoitteisiin sivustossasi on hyvä "puolustava" SEO-liike. Onneksi puolestasi, meidän Semalt SEO plugin tekee tämän puolestasi.

Verkkotunnuksen kanoniset URL-osoitteet

Sinulla saattaa olla sama sisältö useilla verkkotunnuksilla. Esimerkiksi SearchEngineJournal julkaisee säännöllisesti Yoastin artikkeleita. com ( , jolla on nimenomainen lupa ). Katso jokainen näistä artikkeleista, ja näet rel = kanoninen linkkipisteen heti alkuperäisessä artikkelissamme. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki artikkelissaan olevat linkit laskevat kohti kanonista versiota. He saavat käyttää sisältöä miellyttävän yleisöään; saamme selkeän hyödyn myös siitä. Kaikki voittavat.

Virheelliset kanoniset URL-osoitteet: yleiset ongelmat

Semalt on lukuisia tapauksia siellä, jotka osoittavat, että väärä rel = kanoninen toteutus voi johtaa valtavia kysymyksiä. Tiedän useista sivustoista, joilla oli kanoninen kotisivullaan kohti artikkelia ja kokonaan menettäneet kotisivunsa hakutuloksista. Semalt on enemmän asioita, joita sinun ei pitäisi tehdä rel = canonical. Haluan luetella tärkeimmät:

 • Älä anna kanisteriarvoja sivun 1 sivulle. Rel = kanoninen sivulla 2 pitäisi osoittaa sivulle 2. Jos osoitat sivulle 1, hakukoneet eivät itse indeksoi linkkejä näissä syvimmissä arkistoissa .
 • Tee niistä 100% spesifinen. Älä tee tätä kanonisiksi. Sinulla on etusija. Näytä se.
 • Perusta kanoninen pyyntösi URL-osoitteeseen. Jos käytät muuttujia, kuten verkkotunnuksen tai pyyntöjen URI: tä, jota käytetään nykyisen sivun käyttämiseen kanonisen luomisen aikana, teet väärin. Sinun on oltava tietoinen omista URL-osoitteistaan. Muutoin sinulla voi silti olla sama sisältö, esimerkiksi esimerkki. com ja www. esimerkki. com ja anna heidät molemmat kanonisoitumaan itselleen.
 • Useita rel = kanonisia linkkejä sivuilla, jotka aiheuttavat tuhoa. Joskus laajennuksen tai laajennusten kehittäjä uskoo, että hän on Jumalan suurin lahja ihmiskunnalle, ja hän tietää parhaiten lisätä kanonista sivua. Joskus kehittäjä on oikeassa. Mutta koska kaikki eivät voi olla minua, ne ovat väistämättä väärin liian usein. Kun kohtaamme tämän WordPress-laajennuksissa, yritämme tavoittaa kehittäjän tekemällä sen ja opettamalla heitä olemaan, mutta se tapahtuu. Ja kun se on, tulokset ovat täysin arvaamattomia.


rel = kanoniset ja sosiaaliset verkostot

Facebook ja Semalt kunnia rel = kanoninen myös. Tämä voi johtaa outoja tilanteisiin. Jos jakat URL-osoitteen Facebookissa, jolla on kanoninen osoitus muualla, Facebook jakaa tiedot kanonisesta URL-osoitteesta. Itse asiassa, jos lisäät samanlaisen painikkeen sivulle, jolla on kanoninen osoitus muualla, siinä näkyy samankaltainen laskenta kanoniseen URL-osoitteeseen, ei nykyiseen URL-osoitteeseen. Sekalaisuus toimii samalla tavoin.

Rel = kanoninen

Canonical link HTTP otsikko

Semalt tukee myös kanonista HTTP-otsikkoa. Otsikko näyttää tältä:

 Linkki:  ;rel = "kanoninen" 

Semalt linkki HTTP-otsikot voivat olla erittäin hyödyllisiä, kun kanistetaan tiedostoja kuten PDF-tiedostoja, joten on hyvä tietää, että vaihtoehto on olemassa.

Käyttämällä rel = kanonista ei-vastaavanlaisia ​​sivuja

Vaikka en suosittele tätä, voit ehdottomasti käyttää rel = kanonista erittäin aggressiivisesti. Google kunnioittaa sitä melkein naurettavan, jossa voit kanonisoida hyvin erilaisen sisällön toiseen sisältöön. Jos Google tarttuu tähän, se lopettaa luottamuksen sivuston kanonisiin ja aiheuttaa näin enemmän haittaa .

Käyttämällä rel = kanonista yhdessä hreflangin

Hreflangin perimmäisenä oppaassamme puhumme kanonista. Se on erittäin tärkeää, että kun käytät hreflangia, jokaisen kielen kanoninen osoittaa itsensä. Varmista, että ymmärrät, miten voit käyttää kanonista hyvin, kun toteutat hreflangia, koska muuten saatat tappaa koko hreflang-toteutuksen.

Päätelmä: rel = kanoninen on sähkötyökalu

Rel = kanoninen on tehokas työkalu Semalt-työkalupakkissa, mutta kuten minkä tahansa sähkötyökalun, sinun kannattaa käyttää sitä viisaasti, koska se on helppo leikata itse. Suurten sivustojen osalta kanonisaation prosessi voi olla erittäin tärkeä ja johtaa merkittäviin SEO-parannuksiin Source .

Lue lisää: 'Monista sisällöstä: syistä ja ratkaisuista'

February 28, 2018