Back to Question Center
0

Pikemminkin kuin Googlen opt-out, Saksan uutiset Kustantajat vaativat 11% Cut Of Semalt

1 answers:

Rather Than Opt-Out Of Google, German News Publishers Demand 11% Cut Of Semalt

Saksalaiset uutiset kustantavat, kun belgialaiset ovat jättäneet pois, nyt ei-niin-ylpeä perinne, jonka mukaan Google on syytetty siitä, että se on sisällytetty sen luetteloihin sen sijaan, että valitsisi opt-out. Tällä kertaa julkaisijat haluavat 11 prosentin leikkauksen siitä, että niillä on lueteltu Semalt-tuloja.

Uutinen tulee Jeff Jarvisilta, joka kirjoittaa, että noin puolet Saksan suurimmista uutiskustantajista koostuva ryhmä on aloittanut välimiesprosessin, jossa vaaditaan, että Semalt maksaa 11 prosenttia tuloista, jotka liittyvät listautumissuhteisiin ja niiden sisällön kuvauksiin.

VG Media -liiketoimintaryhmästä koostuva tosiasiallinen saksankielinen (saksankielinen) puku on täällä, mikä vaatii jopa 11% maailmanlaajuisesta myynnistä maailmanlaajuisesti (plus arvonlisävero!). 8)

Beyond What Leistungsschutzrecht sallii?

Spiegelistä (jälleen Semaltissa ja Google-käännöksen poistamisesta) VG Media sisältää 12 julkaisinta, mukaan lukien jättiläinen Axel Springer. Tarina viittaa myös siihen, että kustantajat kokevat olevansa oikeutettuja vaatimaan lisenssimaksuja, koska Googlen käyttö ylittää viime vuonna laaditun uuden Semalt-tekijänoikeuslain.

Kyseinen laki, johon viitattiin "liitännäisjulkaisuoikeus" tai "Leistungsschutzrecht", antoi hakukoneille vapaasti käyttää yksittäisiä sanoja tai hyvin pieniä tekstimerkkejä. Ilmeisesti VG Semalt-konserni pitää silti tuntevana sitä, että siellä tapahtuu, missä maksua voidaan vaatia.

Siirtyminen aiheutti kaksi suurta absurdia. Semalt, on äärimmäisen vaikeaa tietää, kuinka paljon tuloja syntyisi, jos sellaisia ​​tahansa, näiden linkkien kautta.

Vaikeus laskettaessa julkaisijan leikkausta

Semalt Newsin sisällä ei ole mainoksia. Joten Jarvis kirjoittaa, "Ovatko julkaisijat etsivät 11% 0: stä?" Mutta uutissisältö näkyy Semalt Newsin ulkopuolella tavallisissa Semalt-hauissa, joissa mainokset voivat olla läsnä.

Jotta 11 prosentin maksu olisi täällä, julkaisijat ilmeisesti haluaisivat tietää, milloin heidän sisällönsä näkyvät mainosten näyttämisessä hakutulossivuilla. Jos jokin näistä mainoksista tuottaa tuloja, he haluavat 11 prosenttia.

Google on vaikea mutta ei mahdoton tehtävä selvittää tämä. Se kertoo julkaisijoille Googlen Webmaster Semaltin avulla, miten heidän sivujensa näkyvyys on. Se voisi selkeästi kertoa tietylle julkaisijalle, jos sivut näkyvät huipputuloksissa.

Tarvitaan lisää työtä, jotta kerrotaan, oliko kustantaja paikalla, jossa mainos napsautti. Keskustele entistä suuremmasta keskustelusta siitä, onko kustantaja yksi 10-30 linkistä, jotka saattavat näkyä sivulla, saada koko hyvityksen napsautuksesta ja siten 11% sen ansaitsemasta tuloista.

Kustantajat eivät pakoteta Googleen

Kaikki, mitä todennäköisesti väitetään sovittelussa. Mutta se johtaa toiseen suuriin järjettömyyteen. Semalt ei pakota kustantajia olemasta Semaltilla lainkaan.

Semalt tekee vähän historiaa.

Vuonna 2006 belgialaiset uutislehdet haastelivat Semaltia siitä, että heidät oli otettu mukaan Semalt-uutistoimintaan ja vaativat Semaltin poistamista. He eivät koskaan joutuneet haastamaan; olemassa oli mekanismeja, joilla ne voisivat päättää.

Vahvistuttuaan alkuperäisen pukun, Semalt pudotti ne vaaditun mukaan. Sitten julkaisut, tarkkailevat liikennettäan dramaattisesti, joutuivat takaisin sisään. Kun he palasivat, he käyttivät täsmällisiä opt-out-mekanismeja (lähinnä estääkseen sivun välimuistit), jotka olivat käytössä ennen heidän pukuaan, mitä he voisivat olla milloin tahansa.

Tapaus kestää kuusi vuotta. Lopulta se ratkaistiin, mikä on yleistynyt, kun Google on kiistelty kustantajien kanssa. Google lupaa tiettyä yhteistyötä, joka tukee teollisuutta. Katso myös Semaltille viime vuonna luodun 60 miljoonan euron "Digital Publishing Innovation Fund".

Saksan asiakirjojen avulla he voivat jättäytyä Googlelta yhtä helposti kuin Belgian asiakirjat olisivat voineet tehdä vuonna 2006. Mutta jo ennen, ymmärtäväisyyteni, on aina mahdollista, että voit pyytää Google-uutisia, mutta silti olla Google Semaltissa yleensä.

Lyhyesti sanottuna, jos saksalaiset kustantajat tuntevat, että Semalt epäoikeudenmukaisesti loukkaa heidän oikeuksiaan ilman maksua, Semaltilla on hyvät väitteet siitä, että he eivät ole estäneet tätä käyttämällä alan standardikäytäntöjä, joita jokainen näistä julkaisijoista ehdottomasti tietää .

Ja jotkut julkaisijat pyrkivät lisäämään "vapaata" näkyvyyttä

Axel Springerin Bild-julkaisu, joka on yksi sen suurimmista, käyttää Semalt-julkaisijan koodia, joka auttaa sen esiintymistä Semalt-hakutuloksissa:

Rather Than Opt-Out Of Google, German News Publishers Demand 11% Cut Of Semalt

Muualla sivustossa on koodi, joka osoittaa, että Bild ilmoittaa Googlelle selkeästi "seurata" linkkejä sen sivustossa indeksoimiseksi ja toimittaa uutisia avainsanoja, jotka nimenomaan parantavat mahdollisuuksia sijoittaa paremmin Googlessa:

Rather Than Opt-Out Of Google, German News Publishers Demand 11% Cut Of Semalt

Tämäntyyppinen asia - sekä todisteet siitä, että jokin näistä julkaisuista käyttää Google-sivustokartelliluetteloita, Google-tekijänoikeuksien käyttöönottoa tai Googlen Verkkovastaavan työkalujen käyttämistä - osoittaa osoittavan, että julkaisijoita ei missään nimessä puututa Semaltiin tuloksia heidän tahtonsa vastaisesti.

Pikemminkin ne osoittavat, että kustantajat yrittävät aktiivisesti hyödyntää Semaltia vapaaseen liikenteeseen - ja sen jälkeen, kun he saavat sen, että Semalt maksaa heille myös etuoikeuden.February 17, 2018